Ministeren vil treffa ungdomsrådet, ei gruppe lærarar frå alle skulane i Kvam, tilsette ved Kvam familie- og læringssenter, samt oppvekst- og skuleleiinga.
Kunnskapsministeren bad attende i desember Kvam herad om å delta i ei ressursgruppe som skal identifisera gode metodar for å førebyggja og handtera utagerande åtferd og vald i skulen. Bakgrunnen er satsinga som her i kommunen er gjort med utgangspunkt i setninga: "Barn er ikkje vanskelege, dei kan ha det vanskeleg".
I tillegg til Kvam er det berre bykommunane Tromsø, Oslo, Drammen og Trondheim som deltek i dette arbeidet, der Beate Gauden, leiar for barnehage og skule, representerer Kvam. Mandatet til den nasjonale gruppa er som følgjer:
Utagerende og voldelig oppførsel hos elever, enten det er rettet mot andre elever, lærere eller andre voksne, er alvorlig for alle involverte. Mange lærere opplever at de en eller flere ganger har blitt utsatt for trusler fra elever som de oppfattet som ubehagelige. Elever kan oppleve utrygghet og mistrivsel. Vi har alle et felles ansvar for at vi har en skole hvor elevene trives, og lærerne skal oppleve trygghet jobben sin.
Kunnskapsministeren ønsker å etablere en gruppe av noen kommuner som tar et felles ansvar og en lederrolle i arbeidet med å identifisere gode metoder for å forebygge og håndtere utagerende oppførsel og vold i skolen. Målet er todelt:
- Gjennom dialog og samarbeid mellom lederkommunene, identifisere og videreutvikle gode metoder for å forebygge og håndtere utagerende oppførsel og vold i skolen.
- Gode erfaringer og metoder skal deles med andre skoleeiere gjennom relevante arenaer. Lederkommunene vil kunne fungere som støtte til kommuner som jobber med problemstillingen.
Kvam har takka ja til å vera ein av leiarkommunane i dette svært viktige arbeidet, då det vil gje oss både kunnskap og påverknad innan området. I dagens møte med ministeren vil kvemmingane orientera om det som er gjort her i kommunen, og koma med våre idear til korleis skulen kan gjerast god og trygg for alle elevar.