Kosthald og ernæringGod og riktig mat gjennom heile livet er grunnleggande for vekst, utvikling, helse og livskvalitet.Helsedirektoratet tilrår den generelle befolkninga eit variert kosthald med meir grønsaker, frukt, bær og fisk, samt mindre raudt kjøt, kjøtprodukt, salt og sukker. Det er tilrådd å velje grove kornprodukt i staden for fine, olje og mjuk margarin i staden for smør, og magre meieriprodukt i staden for feite. Nøkkelhullsmerket skal gjera det enklare å ta sunnare val. Du finn råda til Helsedirektoratet på denne lenka.Kvam herad samarbeider med Voss, Vaksdal, Eidfjord og Ulvik om to klinisk ernæringsfysiologar. Dei jobbar i hovudsak for å styrka det systematiske ernæringsarbeidet og den ernæringsfaglege kompetansen i kommunane.For tida pågår det to store prosjekt i Kvam, som du kan lese meir om ved å trykke på boksane over. Aina C Hole Nyttige lenker Du kan finne nyttige lenker ved å trykke på boksane under. Ressursar Helsedirektoratet sine kostråd (generelle og for ulike grupper) Kostverktøyet – støtte til endring i levevanar Brosjyrar Helsedirektoratet sine kostråd Mat og måltid for spedbarn Oppskriftshefte til barnehagen Matpakke Kostråd til deg som et for lite Kostråd ved kreft Plakatar til utskrift Helsedirektoratet sine kostråd Mat og måltid i barnehagen Mat og måltid i barneskulen Mat og måltid i ungdomsskulen Mat og måltid i vidaregåande skule Filmar Meir energi og protein i maten Endre konsistens på maten Ernæringsprodukt frå apotek Webinarserie om spesialkost Sist endra 08.04.2024 14:42