Kosthald og ernæring

God og riktig mat gjennom heile livet er grunnleggande for vekst, utvikling, helse og livskvalitet.

Helsedirektoratet tilrår den generelle befolkninga eit variert kosthald med meir grønsaker, frukt, bær og fisk, samt mindre raudt kjøt, kjøtprodukt, salt og sukker. Det er tilrådd å velje grove kornprodukt i staden for fine, olje og mjuk margarin i staden for smør, og magre meieriprodukt i staden for feite. Nøkkelhullsmerket skal gjera det enklare å ta sunnare val. Du finn råda til Helsedirektoratet på denne lenka.

Kvam herad samarbeider med Voss, Vaksdal, Eidfjord og Ulvik om to klinisk ernæringsfysiologar. Dei jobbar i hovudsak for å styrka det systematiske ernæringsarbeidet og den ernæringsfaglege kompetansen i kommunane.

For tida pågår det to store prosjekt i Kvam, som du kan lese meir om ved å trykke på boksane over.

bilde av kostsirkelen - Klikk for stort bilete helsedirektoratet.no

 

Kontaktinformasjon

Linn Kristin Lie Øyri
Klinisk ernæringsfysiolog
E-post
Telefon 98 90 47 08
Mobil 98 90 47 08