Kosthald og ernæringGod og riktig mat gjennom heile livet er grunnleggande for vekst, utvikling, helse og livskvalitet.Helsedirektoratet tilrår den generelle befolkninga eit variert kosthald med mykje mat frå planteriket, grønsaker, frukt, bær, grovt brød, fullkornsprodukt, fisk, sjømat, bønner, linser, mjølk og meieriprodukt med mindre feitt, og vatn. Det er tilrådd å ete minst mogleg omarbeida kjøtt, godteri, snacks og søte bakevarer. Nøkkelhullsmerket skal gjera det enklare å ta sunnare val. Du finn råda til Helsedirektoratet på denne lenka. Kvam, Voss, Vaksdal, Ulvik og Eidfjord kommune samarbeider interkommunalt og har tilsett to klinisk ernæringsfysiologar. Dei jobbar i hovudsak for å styrka det systematiske ernæringsarbeidet og den ernæringsfaglege kompetansen i kommunane. Dei jobbar også med ulike interkommunale prosjekt. Kostsirkelen Helsedirektoratet Nyttige lenker Du kan finne nyttige lenker ved å trykke på boksane under. Ressursar Helsedirektoratet sine kostråd (generelle og for ulike grupper) Kostverktøyet – støtte til endring i levevanar Brosjyrar Helsedirektoratet sine kostråd Mat og måltid for spedbarn Oppskriftshefte til barnehagen Matpakke Kostråd til deg som et for lite Kostråd ved kreft Plakatar til utskrift Helsedirektoratet sine kostråd Mat og måltid i barnehagen Mat og måltid i barneskulen Mat og måltid i ungdomsskulen Mat og måltid i vidaregåande skule Filmar Meir energi og protein i maten Endre konsistens på maten Ernæringsprodukt frå apotek Webinarserie om spesialkost Sist endra 14.03.2025 13:14